Textruta: Hem
Textruta: Våra katter

Våra katter

Watson, CH S*Vatulands Mikhail, är född 8 juni 2006 i Göteborg hos S*Vatulands. Han har en kullsyster som heter Marisa. Watson är Kyanos’ grå panter och myskissen som alltid hittar de mysigaste ställena att vara på. Han ”bäddar” in sig i allt som är mysigt och varmt och spinner väldigt ofta.

      Watson har många sätt att kommunicera på och han ropar på olika sätt när det är något han vill. Förutom de klangfulla lockropen till tjusiga kattdamer så finns det ett rop för ”nu vill jag gosa”, ett för ”nu vill jag leka” och ett för ”nu har jag tråkigt och vill till landet”.

      På landet kommer Watsons panternatur till sitt fulla uttryck (se bilderna ovan). Där gillar han att sträcka ut sin smidiga kropp över gräsmattorna. När han fått upp hastigheten går det fort och han liknar en liten gepard i rörelse och stil, en panterryssgepard just i det ögonblicket. Allt behöver dock inte gå snabbt. Watson gillar även att följa sina stigar i långsamt mak. Favoritstigen leder ner till sjön där han besöker sina drickställen och sin ljungbuske där han äter ljungblommor.

Textruta: Se mer av Watson här

Wilma, S*Barynia´s Wilma, är född 17 oktober 2007 i Bollnäs hos S*Barynia’s. Hon har en kullbror som heter Wilmer. Wilma är Kyanos’ Bastet som gillar att leka med tallkottar och mjölkflärpar. Det ligger massor av sådana flärpar under vår frys i köket. Wilma visade redan som liten att hon är en kattdam med mycket vilja och nyfikenhet. Hon engagerar Watson i sina lekar och de rushar varje kväll så det far och ryker i kurvorna. Då blir de två små pantrar som jagar och smyger på varandra. Wilma är också en duktig hoppare och när det gäller höjdhopp överglänser hon Watson med råge. Vi är varje gång lika förundrade över att hon klarar sådana höjder. Efter leken brukar Wilma sova intill husses knän och ibland kryper Watson intill. Särskilt mysigt tycker han att det är när Wilma tvättar honom på hjässan. Då infinner sig Russian Blue lycka hos oss alla.

      På landet älskar Wilma att upptäcka naturens hemligheter. Hon smyger gärna i blomsterrabatterna och intresserar sig för flugor, fjärilar och humlor. Hon har inte upptäckt ljungblommorna än utan nöjer sig med lyckoklövern i blomkrukan hemma.

Textruta: Se mer av Wilma här
Textruta: Russian Blue
Textruta: Kontakt
Textruta: Tidigare ryssar
Textruta: Galleri