Textruta: Hem
Textruta: Våra katter

Tidigare ryssar

Textruta: Russian Blue
Textruta: Kontakt

Tidigare ryssar

· Edisons stamtavla

Textruta: Edisons linjer
Textruta: Edisons avkommor

Edison föddes 17 september 1990 i Haga i Göteborg hos S*Smokey Joe’s i en stor kull efter S*Mistlurens Simon och S*Ryssgårdens Fanny. Han var mycket omtyckt i sin stora familj där även Simon fanns med bland ryssarna. Jag minns att det var fler än en katt som omsorgsfullt tvättade honom på hjässan och att han njöt väldigt av det. Vi fortsatte pussa honom på hjässan och det verkade som han tyckte särskilt mycket om det. Att bli kliad på magen på badrumsmattan och att buffas med nosen var andra kära nöjen. När Edison var särskilt tillfreds sänkte han långsamt ögonlocken i en stilla och cool blinkning till oss. Detta var ett av Edisons många sätt att kommunicera. Jag läser i gamla anteckningar från första dagen hemma hos mig i lägenheten på Prinsgatan: ”Edison älskar att bli klappad och ompysslad. Jag fick rå om honom mycket första dygnet och vi satt länge i soffan. Då jag gäspade tittade han upp, sträckte på sig och gäspade tillbaka. Och hela tiden spinner katten.”

     Vi är tacksamma för att vi fick dela tillvaron i 13 år med denna underbara ryss som vi aldrig glömmer.

S*Smokey Joe’s Edison gillade att komma ut till friheten på landet.. Han höll sig mest kring oss och stugorna .

Edison, ca 5 månader på Prinsgatan.

Ca. 6 månader. Lysrörsrampen på akvariet var varmt och gott att ligga på. När Edison blev äldre kom han alltid och hälsade/buffade  på oss varje morgon  i sängen. Först skulle matte gosas med och sedan husse eller tvärtom, men ingen skulle glömmas.

I ”kattfönstret” i gammelstugan. Edison gillade att vara med och spela yatzy, som ung på ett aktivt sätt och som gammal på ett mer åskådande sätt, men tillsammans skulle vi vara.

På evig vandring i sina gamla tassemarker. Edison är två år på  bilden och blev omslagspojke till Russian Blue Klubbens tidning Ryska Posten nr 4 2006. . Det var en underbar överraskning att få se honom där.

Textruta: Galleri